Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowiec z nektarynkami"
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 299
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 217
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 299
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 217
Składniki
1Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 1/2 szkl. cukru pudru. Białka ubij, delikatnie połącz z utartymi żółtkami. Obie mąki i cukier waniliowy wymieszaj, porcjami połącz z masą jajeczną, wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 30 minut.
Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Nektarynki umyj, pokrój na cząstki. Serek utrzyj z 1/2 szkl. cukru pudru. Dodaj jogurt. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij.
Masę jogurtową wymieszaj z bitą śmietaną oraz żelatyną. Odłóż trochę nektarynek do dekoracji, resztę owoców domieszaj do kremu. Biszkopt rozetnij na dwa placki. Jeden z nich ułóż na spodzie blachy. Rozsmaruj na nim krem z nektarynkami. Przykryj drugim biszkoptem. Lekko dociśnij. Schładzaj przez 3 godziny.
Z reszty cukru pudru oraz soku cytrynowego utrzyj gęsty lukier. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch ciasta. Oblej je lukrem. Przed podaniem tort udekoruj odłożonymi owocami.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Desery
Sałatka owocowa
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 91
Uśmiech Karczmarki
Już niedługo sezon na borówki! Te owoce doskonale nadają się jako uzupełnieni...
Odsłon: 3397