Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowiec z nektarynkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8003
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3449
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8003
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3449
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
1Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 1/2 szkl. cukru pudru. Białka ubij, delikatnie połącz z utartymi żółtkami. Obie mąki i cukier waniliowy wymieszaj, porcjami połącz z masą jajeczną, wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 30 minut.
Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Nektarynki umyj, pokrój na cząstki. Serek utrzyj z 1/2 szkl. cukru pudru. Dodaj jogurt. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij.
Masę jogurtową wymieszaj z bitą śmietaną oraz żelatyną. Odłóż trochę nektarynek do dekoracji, resztę owoców domieszaj do kremu. Biszkopt rozetnij na dwa placki. Jeden z nich ułóż na spodzie blachy. Rozsmaruj na nim krem z nektarynkami. Przykryj drugim biszkoptem. Lekko dociśnij. Schładzaj przez 3 godziny.
Z reszty cukru pudru oraz soku cytrynowego utrzyj gęsty lukier. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch ciasta. Oblej je lukrem. Przed podaniem tort udekoruj odłożonymi owocami.Źródło: Naj