Do góry

Desery Przepis na:

Kabaczki faszerowane tofu

Kabaczki faszerowane tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Kabaczki faszerowane tofu"

Składniki

  • 4 okrągłe kabaczki
  • 1 kostka wędzonego tofu
  • olej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanych ziół
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kabaczki faszerowane tofu

Przygotowanie

  1. Zetnij wierzchy z kabaczków, wydrąż środki. Oprósz je solą. Miąższ drobno posiekaj, odrzucając pestki. Kostkę tofu osącz, pokrój drobno lub rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż tofu, aż się lekko zezłoci.

  2. Dodaj miąższ z kabaczków, przecier, posiekany czosnek i zioła. Smaż kilka minut. Farsz dopraw solą i pieprzem. Nałóż do wydrążonych kabaczków (wcześniej osusz je w środku). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 30-35 minut.

  3. porcje czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń