Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kabaczki faszerowane tofu"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45785
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45785
Składniki
Zetnij wierzchy z kabaczków, wydrąż środki. Oprósz je solą. Miąższ drobno posiekaj, odrzucając pestki. Kostkę tofu osącz, pokrój drobno lub rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż tofu, aż się lekko zezłoci.
Dodaj miąższ z kabaczków, przecier, posiekany czosnek i zioła. Smaż kilka minut. Farsz dopraw solą i pieprzem. Nałóż do wydrążonych kabaczków (wcześniej osusz je w środku). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 30-35 minut.
porcje czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety