Do góry

Desery Przepis na:

Karp panierowany na Wigilię

Karp panierowany na Wigilię

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4436

Dodano:

Odsłon: 12

Smaczny pomysł na "Karp panierowany na Wigilię"

Składniki

  • 1,5 kg karpia
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła lub oleju
  • sól
  • 1 cytryna
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karp panierowany na Wigilię

Przygotowanie

  1. Karpia spraw, opłucz i osusz. Pokrój w dzwonka. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.

  2. Każde dzwonko oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach i otocz tartą bułką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

  3. Usmażonego karpia przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 150 st. C.

  4. Czas: ok. 120 minut . Poziom: średni. Porcje: 6

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń