Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp panierowany na Wigilię"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Karpia spraw, opłucz i osusz. Pokrój w dzwonka. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.
Każde dzwonko oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach i otocz tartą bułką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Usmażonego karpia przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 150 st. C.
Czas: ok. 120 minut . Poziom: średni. Porcje: 6Źródło: Tele Tydzień