Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne ciacho które zaskoczy na gościnnym stole.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 34
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1016
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 324
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 91
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 34
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1016
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 324
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 91
Składniki
500 ml mleka przelać do rondelka, dodać cukier- zagotować. Do reszty mleka dodać budynie oraz mąkę - wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować ciągle mieszając do momentu, aż budyń zgęstnieje. Masę budyniową przestudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch, następnie dodawać po jednej łyżce przestudzonego budyniu- zmiksować na gładki krem.
Dno tortownicy ( średnica 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć polowe groszku ptysiowego - 80g
Na groszek wyłożyć krem budyniowy, a następnie pozostały groszek. Karpatkę schłodzić w lodowce - najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.