Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kawowa kremówka z malinami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Czekoladę drobno posiekać. Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem i 1 torebką cukru wanilinowego. Ubić na puszystą, jasnokremową masę. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wymieszać z mielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do masy jajecznej. Dodać czekoladę i delikatnie wymieszać ciasto łyżką. Blachę posmarować tłuszczem. Rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 30-35 minut. Odstawić do wystudzenia.
Maliny przebrać, szybko opłukać na sitku pod bieżącą wodą. Przesypać na ściereczkę i pozostawić, aż owoce wyschną. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody (kilka łyżek) i odstawić. Kiedy spęcznieje, rozpuścić ją, podgrzewając na małym płomieniu. Sproszkowaną kawę cappuccino rozpuścić w 6 łyżkach wrzącej wody. Śmietanę kremówkę ubić z pozostałym cukrem wanilinowym.
Wymieszać z kawą. Ostrożnie połączyć z żelatyną. Wystudzone ciasto rozciąć na dwa blaty. Tężejący krem wymieszać z połową malin. Na dolnym blacie rozsmarować krem (niewielką część kremu odłożyć). Przykryć drugim blatem, dociskając. Odłożonym kremem posmarować wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Udekorować waflowymi rurkami i odłożonymi malinami.
Czas przygotowania: około 90 minutŹródło: Życie na gorąco