Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawowe pralinki to propozycja dla miłośników kawy, ale nie tylko. Domowe pralinki o smaku kawy posmakują również waszym znajomym czy rodzinie. Łatwe w przygotowaniu, pachnące kawą pralinki doskonale komponują się z popołudniowa kawką. Również takie domowe pralinki kawowe są doskonałe jako prezent. Osobie bliskiej, której podarujemy takie pralinki na pewno ucieszą.
Herbatniki miksujemy. Biszkopty miksujemy. Łamy ze sobą zmielone herbatniki i biszkopty. Dodajemy kawę rozpuszczalna i krem czekoladowy. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Z chłodnej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie chłodzimy 30 minut. Czekoladę biała łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Część pralin obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostałe praliny obtaczamy w cukrze pudrze. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
Zapraszam na mojego bloga!
Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a...
Odsłon: 1702
Zdrowsza wersja słodyczy. Niebiańsko słodkie, mięciutkie i wilgotne pralinki,...
Odsłon: 19124
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1190
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 81
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 181
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 161
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1190
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 81
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 181
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 161
Składniki
Herbatniki miksujemy. Biszkopty miksujemy. Łamy ze sobą zmielone herbatniki i biszkopty. Dodajemy kawę rozpuszczalna i krem czekoladowy. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Z chłodnej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie chłodzimy 30 minut. Czekoladę biała łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Część pralin obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostałe praliny obtaczamy w cukrze pudrze. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
Zapraszam na mojego bloga!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19581
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 186