Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka wymyśliłam sama, zmodyfikowałam trochę zwykłe ciastka kleikowe, które na pewno wszystkim są dobrze znane. Wyszły przepyszne! Spróbujcie!!! Łatwy przepis, troszkę pracy, duuuużo przyjemności!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1620
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1620
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5101
Składniki
Z kleików, cukrów, maseł i jajek zagnieść ciasto. Z zagniecionej masy formować rękami małe kulki, spłaszczać je i układać na wysmarowanej blaszce w odległości 0,5 cm od siebie. Wielkość ciasteczek zależy od indywidualnych upodobań, ja robiłam je mniej więcej wielkości denka od szklanki. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15-20 min. na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać zawartość torebki "Kremu do karpatki" i ubijać przez kilka minut aż masa będzie gęsta ( masa jest najlepsza kiedy jest dobrze ubita ale nie za mocno, powinna mieć konsystencję bitej śmietany, nie masła! Jeśli jest za gęsta i zbyt twarda dodać trochę więcej mleka). Następnie masę włożyć do szprycy i wyciskać dookoła w kształcie ślimaka tak, żeby pokryć całe ciasteczko (ciastko musi być całkowicie zimne!)
Wszystkie pokryte masą ciasteczka posypać płatkami migdałowymi i polać roztopioną czekoladą w esy floresy. Smacznego!