Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto orzechowe:Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, wsypać mąkę z orzechami, bułką i proszkiem, wymieszać. Wylać do formy i upiec. Ciasto kakaowe: Białka ubić dodać cukier i żółtka wsypać mąkę i kakao wymieszać dodać 2 łyżki oleju wymiesza przelać do formy upiec. Obydwa placki przekroić, nasączyć ponczem z herbaty z cytryna. Masa I: Mleko cukier i kakao zagotować, wystudzić. margarynę utrzeć dodawać stopniowo wystudzone mleko i wsypywać mleko w proszku i orzechy. Masa II: margarynę utrzeć dodawać nutelle i spirytus. Masa III: Jedna szklankę mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym w drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną i żółtka. wlewać stopniowo na gotujące sie mleko pogotować chwile ciągle mieszając wystudzić. Margarynę utrzeć dodawać stopniowo zimny budyń na końcu stopniowo wlewać jogurt ciągle ucierając. Przełożenie: wafel-masa I-ciasto orzechowe- masa II-ciasto kakaowe- masa III- ciasto orzechowe- masa II- ciasto kakaowe- masa I-wafel, wierzch polać polewa