Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7481
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7481
Składniki
Ciasto orzechowe:Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, wsypać mąkę z orzechami, bułką i proszkiem, wymieszać. Wylać do formy i upiec. Ciasto kakaowe: Białka ubić dodać cukier i żółtka wsypać mąkę i kakao wymieszać dodać 2 łyżki oleju wymiesza przelać do formy upiec. Obydwa placki przekroić, nasączyć ponczem z herbaty z cytryna. Masa I: Mleko cukier i kakao zagotować, wystudzić. margarynę utrzeć dodawać stopniowo wystudzone mleko i wsypywać mleko w proszku i orzechy. Masa II: margarynę utrzeć dodawać nutelle i spirytus. Masa III: Jedna szklankę mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym w drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną i żółtka. wlewać stopniowo na gotujące sie mleko pogotować chwile ciągle mieszając wystudzić. Margarynę utrzeć dodawać stopniowo zimny budyń na końcu stopniowo wlewać jogurt ciągle ucierając. Przełożenie: wafel-masa I-ciasto orzechowe- masa II-ciasto kakaowe- masa III- ciasto orzechowe- masa II- ciasto kakaowe- masa I-wafel, wierzch polać polewa