Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie, łatwe i szybkie do zrobienia a jak smakuje! :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5665
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5665
Składniki
Herbatniki pokruszyc jeszcze w torebce, najlepiej wałkiem do ciasta. Pokruszone herbatniki ułożyć na dnie tortownicy.
Galaretki rozpuścić osobno. Jedna do polania na wierzch ( można ją rozpuścić później) dwie do galaretkowego mleczka. Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać połowę mleka do miski, dodać 2 łyżki cukru pudru i ubijać.
Do ubitego mleka dodać ścinającą się galaretke i ubijać razem z nią. Wyłożyć szybko na herbatniki i wyrównać. Włożyć do lodówki.
Tak samo zrobić z drugą połową mleka i galaretką. Wyłożyć na pierwszą warstwę. Można dodać owoce i polać galaretką. SMACZNEGO