Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla smakoszy lubiących proste przepisy. Ten deser robiła kiedyś moja mama dlatego chciałabym sie z wami nim podzielić. Pychotka :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Zrobić 3 różne galaretki wg. przepisu na opakowaniu, schłodzić. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Miedzyczasie zagotować mleko, rozupuścić w nim 3,5 łyżki żelatyny. Schłodzić. Smietane z cukrem pudrem wymieszać z mlekiem dokładnie. Odlać połowe do innej miski i dodać do niej 1,5 łyżki zmielonego kakao, wymieszać żeby nie było grudek. Gdy galaretki już stężały pokroić je w kostki. Przygotować tortownicę. Układać w niej połowe każdej z galaretek tworząc kolorową mozaikę. Zalać je połową jasnego składnika bez kakao*. Później dodać troszkę ciemnego składnika. Następnie na to ułożyć kolejną połowe galaretek, zalać je ciemnym składnikiem i później jasnym. Schłodzić w lodówce. Minimum 2 godziny.