Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla smakoszy lubiących proste przepisy. Ten deser robiła kiedyś moja mama dlatego chciałabym sie z wami nim podzielić. Pychotka :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22710
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22710
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Zrobić 3 różne galaretki wg. przepisu na opakowaniu, schłodzić. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Miedzyczasie zagotować mleko, rozupuścić w nim 3,5 łyżki żelatyny. Schłodzić. Smietane z cukrem pudrem wymieszać z mlekiem dokładnie. Odlać połowe do innej miski i dodać do niej 1,5 łyżki zmielonego kakao, wymieszać żeby nie było grudek. Gdy galaretki już stężały pokroić je w kostki. Przygotować tortownicę. Układać w niej połowe każdej z galaretek tworząc kolorową mozaikę. Zalać je połową jasnego składnika bez kakao*. Później dodać troszkę ciemnego składnika. Następnie na to ułożyć kolejną połowe galaretek, zalać je ciemnym składnikiem i później jasnym. Schłodzić w lodówce. Minimum 2 godziny.