Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla smakoszy lubiących proste przepisy. Ten deser robiła kiedyś moja mama dlatego chciałabym sie z wami nim podzielić. Pychotka :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Zrobić 3 różne galaretki wg. przepisu na opakowaniu, schłodzić. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Miedzyczasie zagotować mleko, rozupuścić w nim 3,5 łyżki żelatyny. Schłodzić. Smietane z cukrem pudrem wymieszać z mlekiem dokładnie. Odlać połowe do innej miski i dodać do niej 1,5 łyżki zmielonego kakao, wymieszać żeby nie było grudek. Gdy galaretki już stężały pokroić je w kostki. Przygotować tortownicę. Układać w niej połowe każdej z galaretek tworząc kolorową mozaikę. Zalać je połową jasnego składnika bez kakao*. Później dodać troszkę ciemnego składnika. Następnie na to ułożyć kolejną połowe galaretek, zalać je ciemnym składnikiem i później jasnym. Schłodzić w lodówce. Minimum 2 godziny.