Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla smakoszy lubiących proste przepisy. Ten deser robiła kiedyś moja mama dlatego chciałabym sie z wami nim podzielić. Pychotka :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Składniki
Zrobić 3 różne galaretki wg. przepisu na opakowaniu, schłodzić. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Miedzyczasie zagotować mleko, rozupuścić w nim 3,5 łyżki żelatyny. Schłodzić. Smietane z cukrem pudrem wymieszać z mlekiem dokładnie. Odlać połowe do innej miski i dodać do niej 1,5 łyżki zmielonego kakao, wymieszać żeby nie było grudek. Gdy galaretki już stężały pokroić je w kostki. Przygotować tortownicę. Układać w niej połowe każdej z galaretek tworząc kolorową mozaikę. Zalać je połową jasnego składnika bez kakao*. Później dodać troszkę ciemnego składnika. Następnie na to ułożyć kolejną połowe galaretek, zalać je ciemnym składnikiem i później jasnym. Schłodzić w lodówce. Minimum 2 godziny.