Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5
Dodano: 12.05.2014
Odsłon: 123
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Zrobić 3 różne galaretki wg. przepisu na opakowaniu, schłodzić. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Miedzyczasie zagotować mleko, rozupuścić w nim 3,5 łyżki żelatyny. Schłodzić. Smietane z cukrem pudrem wymieszać z mlekiem dokładnie. Odlać połowe do innej miski i dodać do niej 1,5 łyżki zmielonego kakao, wymieszać żeby nie było grudek.
Gdy galaretki już stężały pokroić je w kostki.
Przygotować tortownicę. Układać w niej połowe każdej z galaretek tworząc kolorową mozaikę.
Zalać je połową jasnego składnika bez kakao*. Później dodać troszkę ciemnego składnika. Następnie na to ułożyć kolejną połowe galaretek, zalać je ciemnym składnikiem i później jasnym. Schłodzić w lodówce. Minimum 2 godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)