Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy przekładaniec"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13361
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4211
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43139
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13361
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4211
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43139
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 460
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut bez tężenia.
Masło utrzeć z cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, dodawać jajka i wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować w prostokątnej formie. Oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec ok. 40 minut.
Po wystudzeniu ciasto przekroić wzdłuż. Formę wyłożyć folią aluminiową, tworząc „kołnierz”, ułożyć dolny blat. Rabarbar obrać, pokroić w kawałeczki, wsypać do rondelka. Zalać 50 ml, dodać drobny cukier i podgotować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Tężejącą wymieszać z pulpą rabarbarową. Rozsmarować na blacie z „kołnierzem”, odstawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, rozsmarować na galaretce. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco