Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy przekładaniec"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458656
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1719
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458656
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1719
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut bez tężenia.
Masło utrzeć z cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, dodawać jajka i wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować w prostokątnej formie. Oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec ok. 40 minut.
Po wystudzeniu ciasto przekroić wzdłuż. Formę wyłożyć folią aluminiową, tworząc „kołnierz”, ułożyć dolny blat. Rabarbar obrać, pokroić w kawałeczki, wsypać do rondelka. Zalać 50 ml, dodać drobny cukier i podgotować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Tężejącą wymieszać z pulpą rabarbarową. Rozsmarować na blacie z „kołnierzem”, odstawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, rozsmarować na galaretce. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco