Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy przekładaniec"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 863
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4487
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3503
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 863
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4487
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3503
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut bez tężenia.
Masło utrzeć z cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, dodawać jajka i wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować w prostokątnej formie. Oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec ok. 40 minut.
Po wystudzeniu ciasto przekroić wzdłuż. Formę wyłożyć folią aluminiową, tworząc „kołnierz”, ułożyć dolny blat. Rabarbar obrać, pokroić w kawałeczki, wsypać do rondelka. Zalać 50 ml, dodać drobny cukier i podgotować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Tężejącą wymieszać z pulpą rabarbarową. Rozsmarować na blacie z „kołnierzem”, odstawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, rozsmarować na galaretce. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco