Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy przekładaniec"
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut bez tężenia.
Masło utrzeć z cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, dodawać jajka i wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować w prostokątnej formie. Oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec ok. 40 minut.
Po wystudzeniu ciasto przekroić wzdłuż. Formę wyłożyć folią aluminiową, tworząc „kołnierz”, ułożyć dolny blat. Rabarbar obrać, pokroić w kawałeczki, wsypać do rondelka. Zalać 50 ml, dodać drobny cukier i podgotować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Tężejącą wymieszać z pulpą rabarbarową. Rozsmarować na blacie z „kołnierzem”, odstawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, rozsmarować na galaretce. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco
Banalnie prosty deser, gotowy w dosłownie kilka minut!
Odsłon: 14424
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 34
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249797
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 34
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249797
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut bez tężenia.
Masło utrzeć z cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, dodawać jajka i wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować w prostokątnej formie. Oprószyć cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piec ok. 40 minut.
Po wystudzeniu ciasto przekroić wzdłuż. Formę wyłożyć folią aluminiową, tworząc „kołnierz”, ułożyć dolny blat. Rabarbar obrać, pokroić w kawałeczki, wsypać do rondelka. Zalać 50 ml, dodać drobny cukier i podgotować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Tężejącą wymieszać z pulpą rabarbarową. Rozsmarować na blacie z „kołnierzem”, odstawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, rozsmarować na galaretce. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Desery
Tarta z kremem mascarpone i owocami
Desery
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z truskawkami
Desery
Bardzo proste ciasto kruche z rabarbarem
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Doskonałe ciasto na ciepłe dni. Puszysty biszkopt w połączeniu z delikatnym k...
Odsłon: 172
Tarta z kremem mascarpone i owocami
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 117