Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i kolorowe w sam raz na pochmurne dni ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Galaretki rozpuść, każdy kolor oddzielnie, w połowie podanej na opakowaniu wody. Pomarańczową i czerwoną ostudź i wstaw do lodówki by stężała. Zieloną pozostaw w misce z ciepłą wodą by za szybko nie stężała. Przygotuj ciasto. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i miękką Kasię , Wszystko wymieszaj mikserem.
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej i posypanej mąką tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz w 180st.C około 20 minut. Przygotuj masę serową. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnego mleka i odstaw by napęczniała.....
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Dodaj ser i miękką Kasię . Wymieszaj. Stężałe galaretki wyjmij z lodówki i pokrój w kostkę. Do żelatyny wlej 1/3 szklanki wrzątku i podgrzewaj aż się rozpuści. Zdejmij z ognia i dodaj do niej kilka łyżek masy serowej. Tak przygotowaną żelatynę wymieszaj z resztą masy serowej. Połowę masy serowej przełóż na upieczone ciasto, posyp kostkami galaretki i przykryj resztą masy. Sernik wstaw na 20 minut do lodówki. Gdy lekko stężeje polej go zieloną galaretką i ponownie wstaw do lodówki na kilka godzin.