Do góry

Desery Przepis na:

Kopiec serowy z owocami kiwi

Kopiec serowy z owocami kiwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Kopiec serowy z owocami kiwi"

Składniki

  • 3–4 owoce kiwi
  • 2 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • 20 dag mielonego twarogu
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 1 szkl. białego wina musującego
  • 1 mniejszy i 2 większe blaty biszkoptowe
  • 2–3 łyżki konfitury morelowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiwi obierz, potnij w cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty we wrzątku. Wyjmij, osusz. Miseczkę wyłóż folią spożywczą i plasterkami kiwi. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozdziel.

  2. Połowę twarogu utrzyj z połową cukru. Ubij szklankę śmietany, połącz ją z serem. Połowę żelatyny rozpuść, podgrzewając, domieszaj 1/2 wina, wlej do masy serowej. Przelej do miseczki wyłożonej kiwi. Przykryj mniejszym biszkoptem. Ostudź.

  3. Z reszty cukru, twarogu, śmietany oraz żelatyny przygotuj drugą warstwę serową. Wylej na poprzednie warstwy. Większe biszkopty przełóż konfiturą. Ułóż na wierzchu ciasta. Schładzaj 3 godz. Gotowy tort przełóż na paterę. Usuń folię. Udekoruj.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń