Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopiec truskawkowy"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 551
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3027
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 522
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 551
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3027
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 522
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Składniki
Miskę, o pojemności 1 litra, wyłóż folią aluminiową. Owoce umyj, osusz. Usuń szypułki. Część owoców pokrój w plasterki. Ułóż je dosyć gęsto na dnie oraz po bokach miski.
Resztę truskawek pokrój w drobną kostkę. 250 ml mleka zagotuj z cukrem oraz śmietaną. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, aż zgęstnieje. Ostudź.
Do zimnego budyniu wsyp truskawki. Masę włóż do miski. Wstaw naczynie do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wyłóż na płaski talerz, odwracając do góry dnem. Oprósz cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 126 kcalŹródło: Takie jest życie