Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopiec truskawkowy"
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 366
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 220
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 431
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3177
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 366
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 220
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 431
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3177
Składniki
Miskę, o pojemności 1 litra, wyłóż folią aluminiową. Owoce umyj, osusz. Usuń szypułki. Część owoców pokrój w plasterki. Ułóż je dosyć gęsto na dnie oraz po bokach miski.
Resztę truskawek pokrój w drobną kostkę. 250 ml mleka zagotuj z cukrem oraz śmietaną. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, aż zgęstnieje. Ostudź.
Do zimnego budyniu wsyp truskawki. Masę włóż do miski. Wstaw naczynie do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wyłóż na płaski talerz, odwracając do góry dnem. Oprósz cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 126 kcalŹródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 85
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2036