Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopiec truskawkowy"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1872
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1872
Składniki
Miskę, o pojemności 1 litra, wyłóż folią aluminiową. Owoce umyj, osusz. Usuń szypułki. Część owoców pokrój w plasterki. Ułóż je dosyć gęsto na dnie oraz po bokach miski.
Resztę truskawek pokrój w drobną kostkę. 250 ml mleka zagotuj z cukrem oraz śmietaną. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, aż zgęstnieje. Ostudź.
Do zimnego budyniu wsyp truskawki. Masę włóż do miski. Wstaw naczynie do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wyłóż na płaski talerz, odwracając do góry dnem. Oprósz cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 126 kcalŹródło: Takie jest życie