Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Składniki
Bialka oddzielamy od żółtek.Z białek ubijamy sztywną pianę.Miksując,dodajemy wymieszane cukier,mak,mąkę i proszek do pieczenia oraz żółtka.
Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.Studzimy.
Przygotowujemy masę: mleko zagotowujemy z margaryną,cukrem i cukrami waniliowymi.Gotującą się masę zagęszczamy mlekiem wymieszanym z mąką pszenną i ziemniaczaną.Gorącą masę wylewamy na ciasto i równomiernie rozsmarowujemy.Od razu wykładamy herbatniki.
Przygotowujemy polewę: podgrzewamy wszystkie składniki,aż się rozpuszcząi połączą.Zdobimy ciasto i odstawiamy,by ostygło.