Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem bawarski z ajerkoniakiem"
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w metalowej miseczce. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Mleko zagotuj. Cienkim strumieniem wlej do utartych żółtek. Cały czas energicznie mieszaj masę.
Miseczkę z masą postaw nad garnkiem z parującą wodą. Dodaj żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij z kąpieli wodnej. Wystudź.
Śmietanę ubij. Dodaj do masy. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj. Przełóż do foremek. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Ułóż na kremie, wciśnij je do środka. Schłodź. Udekoruj skórką z pomarańczy i malinami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Ciasto Pierwszy taniec
Desery
Ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Ekspresowy deser z ciasta francuskiego, budyniu i truskawkek. Przygotujecie g...
Odsłon: 47
Ciasto w 5 minut
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i...
Odsłon: 60805