Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem bawarski z ajerkoniakiem"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 94
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 94
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w metalowej miseczce. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Mleko zagotuj. Cienkim strumieniem wlej do utartych żółtek. Cały czas energicznie mieszaj masę.
Miseczkę z masą postaw nad garnkiem z parującą wodą. Dodaj żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij z kąpieli wodnej. Wystudź.
Śmietanę ubij. Dodaj do masy. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj. Przełóż do foremek. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Ułóż na kremie, wciśnij je do środka. Schłodź. Udekoruj skórką z pomarańczy i malinami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina