Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem bawarski z ajerkoniakiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1469
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 984
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1469
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 984
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w metalowej miseczce. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Mleko zagotuj. Cienkim strumieniem wlej do utartych żółtek. Cały czas energicznie mieszaj masę.
Miseczkę z masą postaw nad garnkiem z parującą wodą. Dodaj żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij z kąpieli wodnej. Wystudź.
Śmietanę ubij. Dodaj do masy. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj. Przełóż do foremek. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Ułóż na kremie, wciśnij je do środka. Schłodź. Udekoruj skórką z pomarańczy i malinami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina