Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem bawarski z ajerkoniakiem"
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 3239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 13531
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 228
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 3239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 13531
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 228
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w metalowej miseczce. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Mleko zagotuj. Cienkim strumieniem wlej do utartych żółtek. Cały czas energicznie mieszaj masę.
Miseczkę z masą postaw nad garnkiem z parującą wodą. Dodaj żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij z kąpieli wodnej. Wystudź.
Śmietanę ubij. Dodaj do masy. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj. Przełóż do foremek. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Ułóż na kremie, wciśnij je do środka. Schłodź. Udekoruj skórką z pomarańczy i malinami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina