Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2870
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2870
Składniki
Truskawki rozmrozić,osączyć z nadmiaru wody i przełożyć do miski. Dodać cynamon i dokładnie ugnieść lub zmiksować. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno.
Żelatynę wymieszać z wodą i rozpuścić na parze. Odstawić do ostudzenia ,czas od czasu zamieszać,żeby żelatyna nie zaczęła się nierównomiernie ścinać.
Wystudzoną żelatynę wlać do truskawek delikatnie wymieszać. Gdy mus zacznie gęstnieć dodać ubitą kremówkę. Rozłożyć krem do pucharków i postawić do lodówki.