Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowe piramidki z malinową galaretką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7571
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 204
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2397
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7571
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 204
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2397
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 527
Składniki
Wysmaruj 6 misek olejem, obłóż w środku papierem do pieczenia.
Rozpuść łyżeczkę żelatyny w 2 łyżeczkach gorącej wody. Do garnka przełóż maliny, 2 łyżeczki cukru i gotuj, mieszając, na małym ogniu, aż sos uzyska gładką konsystencję. Dodaj rozpuszczoną żelatynę. Wystudź, rozlej do miseczek i wstaw do lodówki.
Przełóż kremówkę i mleko do garnka, lekko podgrzej, dodaj 1/2 szklanki cukru i 2 łyżeczki żelatyny. Ubijaj, aż cukier się rozpuści. Uważaj, żeby nie zagotować masy. Zdejmij z ognia, dodaj waniliowy ekstrakt. Wystudź do temperatury pokojowej. Wylej śmietankową masę do miseczek ze stężałą galaretką. Wstaw do lodówki przynajmniej na 6 godzin. Gdy się zsiądzie, ostrożnie przewróć miseczki do góry dnem i wyjmij deser. Powoli oderwij papier.
Czas przygotowania: 45 minut • 6 porcji • 150 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcjaŹródło: Olivia