Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówki z masą pina colada"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13151
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13151
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: mąkę zagnieć z jajkami, solą i łyżką wody. Rozwałkuj. Na środku ułóż masło, rogi złóż do środka, ubij wałkiem. Rozwałkuj na prostokąt, brzegi zawiń, rozwałkuj. Czynność powtórz trzy razy. Ciasto owiń folią, włóż na noc do lodówki. Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Wyłóż blachy (24 na 17 cm). Piecz 20 minut w temp. 190°C.
Masa: trzy szklanki mleka zagotuj z cukrami. Pozostałe mleko zmiksuj z mąką, wlej do wrzątku, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj z żółtkami, dodając budyń. Wlej likier, zmiksuj. Masą posmaruj jedno ciasto, przykryj drugim. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie