Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówki z masą pina colada"
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 76
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 75
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 105
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 51
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 76
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 75
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 105
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 51
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: mąkę zagnieć z jajkami, solą i łyżką wody. Rozwałkuj. Na środku ułóż masło, rogi złóż do środka, ubij wałkiem. Rozwałkuj na prostokąt, brzegi zawiń, rozwałkuj. Czynność powtórz trzy razy. Ciasto owiń folią, włóż na noc do lodówki. Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Wyłóż blachy (24 na 17 cm). Piecz 20 minut w temp. 190°C.
Masa: trzy szklanki mleka zagotuj z cukrami. Pozostałe mleko zmiksuj z mąką, wlej do wrzątku, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj z żółtkami, dodając budyń. Wlej likier, zmiksuj. Masą posmaruj jedno ciasto, przykryj drugim. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie