Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówki z masą pina colada"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: mąkę zagnieć z jajkami, solą i łyżką wody. Rozwałkuj. Na środku ułóż masło, rogi złóż do środka, ubij wałkiem. Rozwałkuj na prostokąt, brzegi zawiń, rozwałkuj. Czynność powtórz trzy razy. Ciasto owiń folią, włóż na noc do lodówki. Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Wyłóż blachy (24 na 17 cm). Piecz 20 minut w temp. 190°C.
Masa: trzy szklanki mleka zagotuj z cukrami. Pozostałe mleko zmiksuj z mąką, wlej do wrzątku, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj z żółtkami, dodając budyń. Wlej likier, zmiksuj. Masą posmaruj jedno ciasto, przykryj drugim. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie