Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówki z masą pina colada"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Ciasto: mąkę zagnieć z jajkami, solą i łyżką wody. Rozwałkuj. Na środku ułóż masło, rogi złóż do środka, ubij wałkiem. Rozwałkuj na prostokąt, brzegi zawiń, rozwałkuj. Czynność powtórz trzy razy. Ciasto owiń folią, włóż na noc do lodówki. Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Wyłóż blachy (24 na 17 cm). Piecz 20 minut w temp. 190°C.
Masa: trzy szklanki mleka zagotuj z cukrami. Pozostałe mleko zmiksuj z mąką, wlej do wrzątku, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj z żółtkami, dodając budyń. Wlej likier, zmiksuj. Masą posmaruj jedno ciasto, przykryj drugim. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie