Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i kremowa masa budyniowa, orzeźwiające truskawki i chrupiące herbatniki- połączenie któremu nikt się nie oprze, a to wszystko tylko w jednej szklance! :)
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5347
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3695
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 414
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2107
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5347
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3695
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 414
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2107
Składniki
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale nie dodawaj do niego cukru i odstaw do schłodzenia. W międzyczasie możesz przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i również odstawić w chłodne miejsce aby powoli tężała.
Kiedy budyń będzie już zimny, w misce utrzyj masło aż stanie się białe, następnie dodaj cukier i na koniec po łyżce zimny budyń. Gdy masa będzie już idealnie kremowa, możesz zabrać się za składanie całego deseru.
Na spód każdej szklanki pokrusz po dwa herbatniki, następnie nałożyć warstwę kremu oraz pokrojone truskawki. Tą samą kolejność powtórz jeszcze raz. Wierz przykryj tężejącą galaretką i całość wstaw do lodówki na około 2 godziny do całkowitego schłodzenia. Smacznego!