Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ostatnie dni mocno dają się we znaki pod względem upałów, dlatego dzisiaj mamy dla Was deser idealny. Delikatna i kremowa masa budyniowa, orzeźwiające truskawki i chrupiące herbatniki- połączenie któremu nikt się nie oprze, a to wszystko tylko w jednej szklance! :)
wysoka szklanka lub pucharek
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4183
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6566
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13602
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4183
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6566
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13602
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5394
Składniki
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale nie dodawaj do niego cukru i odstaw do schłodzenia. W międzyczasie możesz przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i również odstawić w chłodne miejsce aby powoli tężała. Kiedy budyń będzie już zimny, w misce utrzyj masło aż stanie się białe, następnie dodaj cukier i na koniec po łyżce zimny budyń. Gdy masa będzie już idealnie kremowa, możesz zabrać się za składanie całego deseru. Na spód każdej szklanki pokrusz po dwa herbatniki, następnie nałożyć warstwę kremu oraz pokrojone truskawki. Tą samą kolejność powtórz jeszcze raz. Wierz przykryj tężejącą galaretką i całość wstaw do lodówki na około 2 godziny do całkowitego schłodzenia. Smacznego!