Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówka może być przygotowana na biszkopcie, herbatnikach lub krakersach.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 642
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 642
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Składniki
Ciasto: Wg uznania - Upiec biszkopta z 4 jajek lub na dno brytfanki wyłożyć krakersy lub herbatniki.
Masa: 1. Odlać 1/4 litra mleka, dodać mąkę, budyń, jajko. Zmiksować. 2. 3/4 litra mleka zagotować, dodać 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy oraz kostkę masła. Rozpuścić. 3. Do gotującego mleka z cukrem i masłem dodać rozpuszczony budyń z mąką i jajkiem. Ugotować jak budyń, lekko ostudzić. 4. Na biszkopta lub krakersy lub herbatniki szkolne wylać budyń, następnie na budyń położyć herbatniki lub krakersy, kolejne warstwy to: masa krówkowa, herbatniki lub krakersy, bita śmietana ubita z fixem do bitej śmietany, posypać utartą czekoladą.