Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówka może być przygotowana na biszkopcie, herbatnikach lub krakersach.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 211
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20281
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 211
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20281
Składniki
Ciasto: Wg uznania - Upiec biszkopta z 4 jajek lub na dno brytfanki wyłożyć krakersy lub herbatniki.
Masa: 1. Odlać 1/4 litra mleka, dodać mąkę, budyń, jajko. Zmiksować. 2. 3/4 litra mleka zagotować, dodać 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy oraz kostkę masła. Rozpuścić. 3. Do gotującego mleka z cukrem i masłem dodać rozpuszczony budyń z mąką i jajkiem. Ugotować jak budyń, lekko ostudzić. 4. Na biszkopta lub krakersy lub herbatniki szkolne wylać budyń, następnie na budyń położyć herbatniki lub krakersy, kolejne warstwy to: masa krówkowa, herbatniki lub krakersy, bita śmietana ubita z fixem do bitej śmietany, posypać utartą czekoladą.