Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, krucha, idealna na spotkanie z koleżanką na plotki.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
 
         
         
                Składniki
ugnieść mąkę z 6 żółtkami, kostką margaryny, proszkiem do pieczenia. Podzielić na części mniejszą i większą. Mniejszą część wsadzić do zamrażalnika na 30-40 min, a większą do lodówki także na 30-40 min.
Jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić cytryną.
Formę na tarte posmarować masłem i obsypać mąką.
Większą cześć ciasta wyłożyć na formę, ułożyć jabłka na całej powierzchni na około, posypać połową opakowania cukru cynamonowego najlepszy jest Delecty. Mniejszą część ciasta zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec ok 50 min.
po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną lub lodami.