Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, krucha, idealna na spotkanie z koleżanką na plotki.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 732
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 403
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1842
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 732
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 403
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1842
Składniki
ugnieść mąkę z 6 żółtkami, kostką margaryny, proszkiem do pieczenia. Podzielić na części mniejszą i większą. Mniejszą część wsadzić do zamrażalnika na 30-40 min, a większą do lodówki także na 30-40 min.
Jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić cytryną.
Formę na tarte posmarować masłem i obsypać mąką.
Większą cześć ciasta wyłożyć na formę, ułożyć jabłka na całej powierzchni na około, posypać połową opakowania cukru cynamonowego najlepszy jest Delecty. Mniejszą część ciasta zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec ok 50 min.
po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną lub lodami.