Do góry

Desery Przepis na:

krucha tarta z jabłkami

krucha tarta z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 818

Pyszna, krucha, idealna na spotkanie z koleżanką na plotki.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
krucha tarta z jabłkami

Przygotowanie

  1. ugnieść mąkę z 6 żółtkami, kostką margaryny, proszkiem do pieczenia. Podzielić na części mniejszą i większą. Mniejszą część wsadzić do zamrażalnika na 30-40 min, a większą do lodówki także na 30-40 min.

  2. Jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić cytryną.

  3. Formę na tarte posmarować masłem i obsypać mąką.

  4. Większą cześć ciasta wyłożyć na formę, ułożyć jabłka na całej powierzchni na około, posypać połową opakowania cukru cynamonowego najlepszy jest Delecty. Mniejszą część ciasta zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec ok 50 min.

  5. po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną lub lodami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń