Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, krucha, idealna na spotkanie z koleżanką na plotki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4928
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4928
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Składniki
ugnieść mąkę z 6 żółtkami, kostką margaryny, proszkiem do pieczenia. Podzielić na części mniejszą i większą. Mniejszą część wsadzić do zamrażalnika na 30-40 min, a większą do lodówki także na 30-40 min.
Jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić cytryną.
Formę na tarte posmarować masłem i obsypać mąką.
Większą cześć ciasta wyłożyć na formę, ułożyć jabłka na całej powierzchni na około, posypać połową opakowania cukru cynamonowego najlepszy jest Delecty. Mniejszą część ciasta zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec ok 50 min.
po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną lub lodami.