Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5476
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11925
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1403
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5476
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11925
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1403
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i śmietaną, wyrobić ciasto, schłodzić.
Następnie cienko rozwałkować i szklanką wykrawać pełne krążki a w co drugim krążku wykrawać kieliszkiem dziurkę. Ciasteczka nakłuć widelcem. Piec w temp.180* C. 10-15min. Na pełne krążki nakładać dżem,przykryć krążkiem z dziurką.Można nałożyć gęstniejącą galaretkę lub posypać pudrem. Wersja dla diabetyków to oczywiście ciasteczka bez dżemu:)Smacznego:)