Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10139
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11553
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10139
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11553
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i śmietaną, wyrobić ciasto, schłodzić.
Następnie cienko rozwałkować i szklanką wykrawać pełne krążki a w co drugim krążku wykrawać kieliszkiem dziurkę. Ciasteczka nakłuć widelcem. Piec w temp.180* C. 10-15min. Na pełne krążki nakładać dżem,przykryć krążkiem z dziurką.Można nałożyć gęstniejącą galaretkę lub posypać pudrem. Wersja dla diabetyków to oczywiście ciasteczka bez dżemu:)Smacznego:)