Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14334
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2706
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14334
Składniki
z maki, 4żołtek ,masła, proszku do pieczenia,cukru pudru,zagniatamy ciasto i odstawiamy do zamrażarki aby stwardniało,następnie dzielimy je na pół i rozwałkowane kładziemy na nasmarowana i posypaną bułką tarta blaszkę nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika 180st na parę minut aby się delikatnie zarumieniło.
masę serową robimy bardzo szybko i prosto mianowicie ziemniaki i ser mielimy przez maszynkę dodajemy 7 żółtek, cukier,rodzynki ,migdały, olejek cytrynowy ,skórkę z cytryny,wszystko dokładnie mieszamy na końcu ubijamy na sztywno piane z białek które zostały z 7 jaj i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając.całość wylewamy na podpieczony spód na wierzch układamy paski z pozostałego ciasta i pieczemy w piecu 180 st ok 1 - do 1,5 GODZ .w zależności od ilości masy posypujemy po upieczeniu cukrem pudrem SMACZNEGO