Do góry

Desery Przepis na:

kryzysowy sernik

kryzysowy sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 2446

szybko i smacznie

Składniki

  • Ser biały, 1 kg
  • ziemniaki ugotowane, 1kg
  • Jaja, 7 żółtek
  • rodzynki, 1 paczka
  • migdały łuski, 1 paczka
  • skórka z cytryny, 1 łyżka
  • olejek cytrynowy lub pomarańczowy, 1
  • cukier, 1,5 szklana
  • maka pszenna, 60 dkg
  • żółtka, 4 szt
  • cukier puder, 15 dkg
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • masło, kostka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
kryzysowy sernik

Przygotowanie

  1. z maki, 4żołtek ,masła, proszku do pieczenia,cukru pudru,zagniatamy ciasto i odstawiamy do zamrażarki aby stwardniało,następnie dzielimy je na pół i rozwałkowane kładziemy na nasmarowana i posypaną bułką tarta blaszkę nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika 180st na parę minut aby się delikatnie zarumieniło.

  2. masę serową robimy bardzo szybko i prosto mianowicie ziemniaki i ser mielimy przez maszynkę dodajemy 7 żółtek, cukier,rodzynki ,migdały, olejek cytrynowy ,skórkę z cytryny,wszystko dokładnie mieszamy na końcu ubijamy na sztywno piane z białek które zostały z 7 jaj i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając.całość wylewamy na podpieczony spód na wierzch układamy paski z pozostałego ciasta i pieczemy w piecu 180 st ok 1 - do 1,5 GODZ .w zależności od ilości masy posypujemy po upieczeniu cukrem pudrem SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń