Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia w jabłkach"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Mak płuczę, parzę i odcedzam. Mielę dwukrotnie. Pęczak gotuję, odcedzam. Orzechy i morele siekam. Do masy makowej daję kilka kropel esencji migdałowej, miód, cukier puder, rodzynki, orzechy, morele oraz pęczak. Mieszam.
Umytym jabłkom ścinam wierzchołki, środki wydrążam. Na spód daję 2 łyżeczki dżemu wiśniowego, a następnie masę makową. Jabłka układam na blaszce do pieczenia. Piekę 15–20 minut w 180oC. Czekolady ścieram na tarce. Posypuję wierzchy upieczonych jabłek.
Czas przygotowania 20 minut. Cena sztuki około 4,50 zł
<strong> Marta Druć, Sokółka</strong>Źródło: Rewia