Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia w jabłkach"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4163
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423287
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4163
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423287
Składniki
Mak płuczę, parzę i odcedzam. Mielę dwukrotnie. Pęczak gotuję, odcedzam. Orzechy i morele siekam. Do masy makowej daję kilka kropel esencji migdałowej, miód, cukier puder, rodzynki, orzechy, morele oraz pęczak. Mieszam.
Umytym jabłkom ścinam wierzchołki, środki wydrążam. Na spód daję 2 łyżeczki dżemu wiśniowego, a następnie masę makową. Jabłka układam na blaszce do pieczenia. Piekę 15–20 minut w 180oC. Czekolady ścieram na tarce. Posypuję wierzchy upieczonych jabłek.
Czas przygotowania 20 minut. Cena sztuki około 4,50 zł
<strong> Marta Druć, Sokółka</strong>Źródło: Rewia