Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia w jabłkach"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Mak płuczę, parzę i odcedzam. Mielę dwukrotnie. Pęczak gotuję, odcedzam. Orzechy i morele siekam. Do masy makowej daję kilka kropel esencji migdałowej, miód, cukier puder, rodzynki, orzechy, morele oraz pęczak. Mieszam.
Umytym jabłkom ścinam wierzchołki, środki wydrążam. Na spód daję 2 łyżeczki dżemu wiśniowego, a następnie masę makową. Jabłka układam na blaszce do pieczenia. Piekę 15–20 minut w 180oC. Czekolady ścieram na tarce. Posypuję wierzchy upieczonych jabłek.
Czas przygotowania 20 minut. Cena sztuki około 4,50 zł
<strong> Marta Druć, Sokółka</strong>Źródło: Rewia