Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki mus truskawkowy"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Składniki
Kilka truskawek odłożyć, resztę umyć, osuszyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze części i zmiksować z łyżką cukru.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan fixem. Ubita śmietanę połączyć z truskawkami. Mus wyciskać dekoracyjnie, dekorować odłożonymi truskawkami i miętą.
Jeśli deseru nie będą jadły dzieci, warto dodać do miksowanej masy (pod koniec ubijania) nieco ulubionego likieru.
<strong>: ok. 20 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium