Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki mus truskawkowy"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Kilka truskawek odłożyć, resztę umyć, osuszyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze części i zmiksować z łyżką cukru.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan fixem. Ubita śmietanę połączyć z truskawkami. Mus wyciskać dekoracyjnie, dekorować odłożonymi truskawkami i miętą.
Jeśli deseru nie będą jadły dzieci, warto dodać do miksowanej masy (pod koniec ubijania) nieco ulubionego likieru.
<strong>: ok. 20 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium