Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawie jak pączki
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118467
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2315
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118467
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2315
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1619
Składniki
Skladniki zaczynu wymieszac i zostawic na 10 min. Wymieszac wode z sola i wodka. Mieszajac dodac make i drozdze. W razie potrzeby dodac maki wiecej. Ciasto nie może być za rzadkie Zostawic do wyrosniecia na 45min. Rozgrzac olej. Ciasto nabierac lyzka umoczona w wodzie, smazyc jak paczki (no moze raczej na zloto niz brazowo) i osaczac. Przed kazdym loukoumada zmoczyc lyzke, zeby ciasto nie lepilo sie. Podawac polane podgrzanym miodem (tylko do rozpuszczenia) i posypane cynamonem.
po powrocie z Grecji długo "chodził" za mna smak Loukoumades długo szukałam przepisu i udało mi sie znaleśc i zaczerpnąc przepisu od http://www.cincin.cc/lofiversion/index.php/t21810.html