Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawie jak pączki
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 106
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 180
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 142
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 107
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1402
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 106
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 180
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 142
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 107
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1402
Składniki
Skladniki zaczynu wymieszac i zostawic na 10 min. Wymieszac wode z sola i wodka. Mieszajac dodac make i drozdze. W razie potrzeby dodac maki wiecej. Ciasto nie może być za rzadkie Zostawic do wyrosniecia na 45min. Rozgrzac olej. Ciasto nabierac lyzka umoczona w wodzie, smazyc jak paczki (no moze raczej na zloto niz brazowo) i osaczac. Przed kazdym loukoumada zmoczyc lyzke, zeby ciasto nie lepilo sie. Podawac polane podgrzanym miodem (tylko do rozpuszczenia) i posypane cynamonem.
po powrocie z Grecji długo "chodził" za mna smak Loukoumades długo szukałam przepisu i udało mi sie znaleśc i zaczerpnąc przepisu od http://www.cincin.cc/lofiversion/index.php/t21810.html