Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1766
Dodano: 02.12.2020
Odsłon: 11183
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto. Chłodzić dwie godziny w lodówce. Ciasto podzielić na dwie części. Obydwie połowy rozwałkować.
Masa makowa: Mleko i miód zagotować. Zalać suchy mak. Odstawić na 20 minut do napęcznienia. Białka ubić. Dodać do masy makowej.
Pierwszą połowę ciasta wyłożyć na kwadratowej formie do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Na ciasto ułożyć masę makową. Na masie ułożyć drugą część ciasta. Całość piec do 50 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Lukier: Cukier puder, wodę i sok z cytryny łączymy. Dekorujemy nim wystudzone ciasto.
Zapraszam na mojego bloga !
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz