Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marcepanowe ciasteczka to doskonała propozycja dla wszystkich ceniących czas i prostotę. Niewątpliwą zaletą tych ciasteczek, jest to, iż smak marcepanu nie dominuje, a stanowi doskonałe uzupełnienie. Marcepanowe ciasteczka u mnie w domu piekę nie tylko przy okazji świąt, ale również bez okazji.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3567
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3567
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Marcepan kroimy na małe kwadraty. Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy marcepan. Mieszamy. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Zimne ciasto dzielimy na około 20 porcji. Z każdej porcji ciasta tworzymy małą kulkę wielkości orzecha włoskiego. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Każdą porcję ciasta spłaszczamy i układamy na blaszce. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga !