Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marmurkowa babka z makiem"
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 384
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 117
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2204
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 384
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 117
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2204
Składniki
Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem wanilinowym. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Wlać sok z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z proszkiem budyniowym. Porcjami wsypywać do masy maślanej. Wlać mleko. Dobrze utrzeć mikserem.
Połowę ciasta wymieszać z makiem. Formę z kominkiem posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na przemian nakładać łyżką ciasto makowe i jasne. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec ok. 60 minut.
Upieczoną babkę studzić 10 minut w foremce. Potem ostrożnie wyjąć, przełożyć na kratkę kuchenną, odstawić do całkowitego wystudzenia.
Cukier puder przesiać i utrzeć z białkiem oraz sokiem pomarańczowym. Babkę oblać lukrem. Udekorować cząstkami pomarańczy i listkami melisy.
Czas przygotowania: około 90 minutŹródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Ciasto serowe z rabarbarem
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go...
Odsłon: 9
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 47