Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pełne czekolady nie tylko na poprawę nastroju :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8478
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8478
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 543
Składniki
Czekoladę pokruszyć, przełożyć do miseczki, dodać posiekane masło i roztopić w kąpieli wodnej. Masę wystudzić, dodawać po jednym jajku jednocześnie ubijając masę, dodać miód. Wiórki, mąkę i cukier wymieszać i wsypać do masy czekoladowej, połączyć składniki. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto wyjąc i dać mu 5 minut w tym czasie rozpuścić tabliczkę czekolady deserowej z 2 łyżkami masła. Tak przygotowany gorący sos wylewamy na nasze ciasto i gotowe. Mnóstwo endorfin i błogiego uśmiechu po skosztowaniu takiego kawałka życzę