Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5472
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5509
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5472
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5509
Składniki
Jajka ubij z cukrem i likierem. Domieszaj mąkę i proszek. Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 35 min w 180°C. Rozetnij na 3 blaty.
Krem czekoladowy podgrzej. Krem karpatkowy przygotuj wg przepisu. Spodni blat posmaruj 1/2 białego kremu. Przykryj 2. biszkoptem, posmaruj 1/2 kremu czekoladowego.
Połóż 3. biszkopt. Przykryj go kremem białym i czekoladowym. Posmaruj też boki ciasta. Obsyp je pistacjami.Źródło: Naj