Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2004
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2004
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1689
Składniki
Jajka ubij z cukrem i likierem. Domieszaj mąkę i proszek. Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 35 min w 180°C. Rozetnij na 3 blaty.
Krem czekoladowy podgrzej. Krem karpatkowy przygotuj wg przepisu. Spodni blat posmaruj 1/2 białego kremu. Przykryj 2. biszkoptem, posmaruj 1/2 kremu czekoladowego.
Połóż 3. biszkopt. Przykryj go kremem białym i czekoladowym. Posmaruj też boki ciasta. Obsyp je pistacjami.Źródło: Naj