Do góry

Desery Przepis na:

Miętowa kremówka

Miętowa kremówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 19

Sprawdzony przepis na "Miętowa kremówka"

Składniki

  • 4 jajka
  • 15 dag cukru
  • 1 łyżka likieru miętowego
  • 15 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 op. kremu karpatkowego
  • 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella
  • posiekane pistacje
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Miętowa kremówka

Przygotowanie

  1. Jajka ubij z cukrem i likierem. Domieszaj mąkę i proszek. Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 35 min w 180°C. Rozetnij na 3 blaty.

  2. Krem czekoladowy podgrzej. Krem karpatkowy przygotuj wg przepisu. Spodni blat posmaruj 1/2 białego kremu. Przykryj 2. biszkoptem, posmaruj 1/2 kremu czekoladowego.

  3. Połóż 3. biszkopt. Przykryj go kremem białym i czekoladowym. Posmaruj też boki ciasta. Obsyp je pistacjami.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń