Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowa beza Pawłowej"
Jejku jak ja kocham ten stan kiedy na działce cukinię mam, uwielbiam cukinię...
Odsłon: 14932
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 335
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 335
Składniki
Białka mocno schłodź. Potem wymieszaj je z łyżką zimnej wody i ubij mikserem.
Podczas ubijania powoli wsyp cukier. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z mielonymi migdałami. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę bezową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120°C. Blat bezowy susz ok. 2 godzin.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Krem śmietanowy rozsmaruj na blacie bezowym. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce potnij na spore kawałki. Obłóż nimi wierzch ciasta. Bezę Pawłowej podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Rogaliki z białego sera
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Rogaliki z białego sera
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 80
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 129