Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ryby oczyść z łusek, umyj i osusz. Pokrój w dzwonka o grubości 1,5 cm. Oprósz je solą i pieprzem. Cebule obierz i pokrój w cienkie półtalarki. W szklanym naczyniu ułóż warstwę cebuli, a na niej kawałki ryby przełożone resztą cebuli. Całość skrop sokiem z cytryny.
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij porcje karpia, oczyść je z kawałków cebuli.
Mąkę połącz z migdałami. Jajka rozmąć z mlekiem. Na patelni rozgrzej trochę oleju i masła. Każde dzwonko obtocz w migdałowej mące, następnie zanurz w jajkach i na końcu obtocz w bułce tartej.
3. Smaż na złoty kolor po 4-5 min z każdej strony. Podawaj na listkach sałaty, posypane podprażonymi płatkami migdałów i udekorowane cytryną oraz natką.Źródło: Naj