Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11974
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5611
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11974
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5611
Składniki
Ryby oczyść z łusek, umyj i osusz. Pokrój w dzwonka o grubości 1,5 cm. Oprósz je solą i pieprzem. Cebule obierz i pokrój w cienkie półtalarki. W szklanym naczyniu ułóż warstwę cebuli, a na niej kawałki ryby przełożone resztą cebuli. Całość skrop sokiem z cytryny.
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij porcje karpia, oczyść je z kawałków cebuli.
Mąkę połącz z migdałami. Jajka rozmąć z mlekiem. Na patelni rozgrzej trochę oleju i masła. Każde dzwonko obtocz w migdałowej mące, następnie zanurz w jajkach i na końcu obtocz w bułce tartej.
3. Smaż na złoty kolor po 4-5 min z każdej strony. Podawaj na listkach sałaty, posypane podprażonymi płatkami migdałów i udekorowane cytryną oraz natką.Źródło: Naj