Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15261
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15261
Składniki
Ryby oczyść z łusek, umyj i osusz. Pokrój w dzwonka o grubości 1,5 cm. Oprósz je solą i pieprzem. Cebule obierz i pokrój w cienkie półtalarki. W szklanym naczyniu ułóż warstwę cebuli, a na niej kawałki ryby przełożone resztą cebuli. Całość skrop sokiem z cytryny.
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij porcje karpia, oczyść je z kawałków cebuli.
Mąkę połącz z migdałami. Jajka rozmąć z mlekiem. Na patelni rozgrzej trochę oleju i masła. Każde dzwonko obtocz w migdałowej mące, następnie zanurz w jajkach i na końcu obtocz w bułce tartej.
3. Smaż na złoty kolor po 4-5 min z każdej strony. Podawaj na listkach sałaty, posypane podprażonymi płatkami migdałów i udekorowane cytryną oraz natką.Źródło: Naj