Do góry

Desery Przepis na:

moja Krówka

moja Krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 288

Dodano:

Odsłon: 23460

Moje ulubione ciasto:) szybko się robi, jest przepyszne

Składniki

  • 2 opakowania krakersów (po 180g)
  • 2 opakowania herbatników (tyle co krakersów)
  • 2 puszki masy krówkowej
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 280g
  • 1 duża pomarańcza
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. puszki z masą krówkową podgrzewamy w kąpieli wodnej dla lepszej smarowności, kremówkę ubijamy, pod koniec wsypujemy cukier według uznania, ja dodaję też sok z cytryny

  2. blachę wykładamy papierem i układamy kolejno:

    krakersy

  3. jedną puszkę masy

  4. herbatniki

  5. 1/3 kremówki

  6. krakersy

  7. porzeczki

  8. herbatniki

  9. drugą puszkę masy

  10. plasterki pomarańczy

  11. resztę kremówki. Wierzch posypałam kakaem

  12. najsmaczniejsze jest gdy ciasteczka zmiękną, najlepiej zrobić dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki

  13. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń