Do góry

Desery Przepis na:

MOKRY SERNIK

MOKRY SERNIK

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 4491

Pyszny sernik na każdą okazję.Łatwy do zrobienia.

Składniki

  • Twaróg sernikowy nalepszy'''''''''''''''', 1kg
  • cukier, 30dag
  • masło, 20dag
  • budyń waniliowy, 2 opakowania
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy(nie koniecznie), 1 opakowanie
  • rodzynki wg.uznania, 1 opakowanie
  • jajka, 5 szt
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
MOKRY SERNIK

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić, letnie wlać do miski dodać cukier i ubijać mikserem na puszystą masę.Dodać żółtka a białka ubić na sztywno, wymieszać, dodać budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, wymieszać.Dodać ser i wymieszać.Dodać ubitą pianę do masy delikatnie mieszać drewnianą łyżką albo mikser nastawić na niskie obroty.Na konieć dodać rodzynki.Piec w 180C prze 1godz.Najlepiej smakuje na drugi dzień SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń