Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawane na gorąco rozgrzeje podczas najbardziej mroźnej zimy. (skomplikowane tylko podczas czytania, piecze się łatwo)
Składniki na ciasto wymieszać, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na ok.40 min, aby wyrosło.
Ucieramy masło z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem (ja to robie w mikserze), a następnie dodajemy cały czas miksując twaróg, mak, kilka kropel aromatu pomarańczowego i budyń w proszku. Na sam koniec dodajemy rodzynki namoczone w rumie i wtedy już nie ucieramy tylko mieszamy łyżką (żeby się rodzynki nie posiekały).
Ciasto rozwałkowujemy na folii o wymiarach 30 x 50 cm i nakładamy na nie masę twarogową. Przy jednym długim brzegu zostawiamy 1 cm ciasta bez nadzienia. Podnosimy folię i delikatnie zwijamy ciasto (zaczynając od szerokiego brzegu na którym nadzienie jest do końca). Powstałą w ten sposób roladę kroimy na 12 kawałków, układamy w wysmarowanej tłuszczem tortownicy jedno obok drugiego (miejsce krojenia na górze i na dole) i zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Pieczemy 50 - 55 min w temp. 175 stopni. Po upieczeniu smarujemy cienko konfiturą.
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 737
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 70
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 115
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 59
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 737
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 70
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 115
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 59
Składniki
Składniki na ciasto wymieszać, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na ok.40 min, aby wyrosło. Ucieramy masło z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem (ja to robie w mikserze), a następnie dodajemy cały czas miksując twaróg, mak, kilka kropel aromatu pomarańczowego i budyń w proszku. Na sam koniec dodajemy rodzynki namoczone w rumie i wtedy już nie ucieramy tylko mieszamy łyżką (żeby się rodzynki nie posiekały). Ciasto rozwałkowujemy na folii o wymiarach 30 x 50 cm i nakładamy na nie masę twarogową. Przy jednym długim brzegu zostawiamy 1 cm ciasta bez nadzienia. Podnosimy folię i delikatnie zwijamy ciasto (zaczynając od szerokiego brzegu na którym nadzienie jest do końca). Powstałą w ten sposób roladę kroimy na 12 kawałków, układamy w wysmarowanej tłuszczem tortownicy jedno obok drugiego (miejsce krojenia na górze i na dole) i zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Pieczemy 50 - 55 min w temp. 175 stopni. Po upieczeniu smarujemy cienko konfiturą.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19530
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 147