Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 198
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 198
Składniki
Żurawinę i jagody goji zalej wrzątkiem, odstaw na kilka minut. Odcedź, pokrój.
Mąkę przesiej z cukrem pudrem i solą. Dodaj mleko i miękkie masło, wyrób. Dodaj żurawinę, jagody goji i posiekane orzechy, wyrób.
Ciasto podziel na pół. Uformuj wałki o średnicy 3 cm. Owiń w folię spożywczą, włóż na około 25 minut do zamrażalnika.
Ciasto odwiń z folii, pokrój na 1 cm plastry. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie