Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 641
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1864
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 641
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1864
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Składniki
Żurawinę i jagody goji zalej wrzątkiem, odstaw na kilka minut. Odcedź, pokrój.
Mąkę przesiej z cukrem pudrem i solą. Dodaj mleko i miękkie masło, wyrób. Dodaj żurawinę, jagody goji i posiekane orzechy, wyrób.
Ciasto podziel na pół. Uformuj wałki o średnicy 3 cm. Owiń w folię spożywczą, włóż na około 25 minut do zamrażalnika.
Ciasto odwiń z folii, pokrój na 1 cm plastry. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie