Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 125
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 305
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 389
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 90
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 125
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 305
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 389
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 90
Składniki
W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.
Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.
Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.
Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.
* w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców