Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1525
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2998
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1085
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1856
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1525
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2998
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1085
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1856
Składniki
W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.
Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.
Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.
Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.
* w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców