Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1862
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1611
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2131
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1862
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1611
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2131
Składniki
W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.
Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.
Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.
Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.
* w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców