Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1010
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420571
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1010
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420571
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1789
Składniki
W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.
Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.
Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.
Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.
* w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców