Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5559
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48060
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5559
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48060
Składniki
W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.
Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.
Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.
Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.
* w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców