Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
W części mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodajemy kakao i cynamon i mieszamy, by nie było grudek.
Pozostałe mleko zagotowujemy, gotujemy budyń.
Gotowy budyń ucieramy mikserem z dwoma żółtkami.
Do masy budyniowej dodajemy ubite na sztywną pianę białko, całość mieszamy i przekładamy do salaterki. Wstawiamy do zamrażarki na 3-4 godziny.
* w wersji wykwintnej masą budyniową zalać można cząstki ulubionych owoców