Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, owocowa szybka i łatwa muffinka, która zawsze nam wyjdzie. Idealna na rozpieszczenie podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych łasuchów. Dodatkowo proste, ale za to jak efektowne przyozdobienia muffinki nadaja jej wyjątkowego chrakteru, które nacieszy nie jedno oko.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól. Mieszamy łyżką. (składniki suche)
Ubijamy jajko.
Dodajemy maślankę.
Dodajemy cukier.
Dodajemy masło. Miksujemy.
Dodajemy do składników mokrych stopniowo mieszankę z mąką. Delikatnie mieszając łyżką. Nie miksujemy.
Wsypujemy delikatnie borówki. Mieszamy delikatnie łyżką.
Wykładamy blaszke muffinkową papilotkami. Każda papilotkę napełniamy ciastem do ok 3/4 jej wysokości. Wkładamy do nagrzango do 200 stopni C piekarnika na ok. 15-18 minut.
Studzimy muffinki. Dopiero na ostudzone muffinki nakładamy krem. W przeciwnym raze krem się nam rozpuści.
Ubijamy śmietankę na sztywno. Tak aby powstała nam bita śmietana.
Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Łączymy ubite mascarpone z bitą śmietaną. Miksujemy aż powstanie delikatny, puszysty krem :-)
Przyozdabiamy muffinki kremem używając specjalnych gadżetów do wyciskania kremu. A na wierzch posypujemy kolorowymi perełeczkami z cukru, startą czekoladą, wciskamy borówki:-) Ale zabawa!