Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny gruszkowe z dżemem"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4397
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4397
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Składniki
Masło posiekaj na małe kawałki i odłóż je, aby zmiękło w temperaturze pokojowej.
Gruszki obierz cienko ze skórki, wykrój ostrożnie komory nasienne, miąższ pokrój w dużą kostkę i pokrop sokiem z cytryny.
Do miękkiego masła dodaj cukier puder oraz cukier wanilinowy i całość utrzyj na gładko.
Następnie dodaj jajka oraz obrane ze skórki i posiekane orzechy. Na koniec dodawaj na zmianę po porcji mąki przesianej z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę.
Foremki na muffiny wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Gotowe ciasto wlej do połowy wysokości foremek i włóż do każdej kilka kawałków gruszki. Potem dolej ciasto do 2/3 wysokości foremki.
Muffiny piecz w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z pieca odstaw w foremkach do ostygnięcia.
W tym czasie ubij dobrze schłodzoną śmietankę. Kiedy muffiny wystygną, udekoruj je bitą śmietaną oraz dżemem truskawkowym.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 415 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie