Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus czekoladowo-śmietankowy"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25063
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25063
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 160
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Obydwie czekolady stop z dodatkiem masła i 4 łyżek wody. Ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli i łyżką cukru pudru. Żółtka utrzyj z resztą cukru pudru. Dodaj stopioną czekoladę, połącz. Dodaj ubitą pianę, wymieszaj.
Śmietanę ubij na sztywno. 2/3 dodaj do masy czekoladowej, połącz. Napełnij pucharki, udekoruj resztą śmietany. Wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie