Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus czekoladowo-śmietankowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13061
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5268
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13061
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5268
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Obydwie czekolady stop z dodatkiem masła i 4 łyżek wody. Ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli i łyżką cukru pudru. Żółtka utrzyj z resztą cukru pudru. Dodaj stopioną czekoladę, połącz. Dodaj ubitą pianę, wymieszaj.
Śmietanę ubij na sztywno. 2/3 dodaj do masy czekoladowej, połącz. Napełnij pucharki, udekoruj resztą śmietany. Wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie