Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus czekoladowo-śmietankowy"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Obydwie czekolady stop z dodatkiem masła i 4 łyżek wody. Ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli i łyżką cukru pudru. Żółtka utrzyj z resztą cukru pudru. Dodaj stopioną czekoladę, połącz. Dodaj ubitą pianę, wymieszaj.
Śmietanę ubij na sztywno. 2/3 dodaj do masy czekoladowej, połącz. Napełnij pucharki, udekoruj resztą śmietany. Wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie