Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus owocowy pod śmietaną"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20862
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20862
Składniki
Owoce leśne rozmroź (ale powinny pozostać lekko zimne). Banany obierz, pokrój na plasterki. Włóż do miski, zmiksuj. Wsyp owoce leśne, dokładnie zmiksuj lub utrzyj.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno (ew. z niewielką ilością cukru pudru). Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Musem owocowym napełnij szklanki, udekoruj bitą śmietaną i posyp czekoladą.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie