Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus z białej czekolady"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1529
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3001
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1094
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1859
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1529
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3001
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1094
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1859
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Połowę mleka podgrzej, rozpuść czekoladę. Ostudź. Dodaj żelatynę, połącz. Jajko ubij. Śmietanę ubij. Razem z jajkiem dodaj do masy czekoladowej, połącz. Mus rozlej do pucharków, wstaw do lodówki.
Pozostałe mleko wymieszaj z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao i kawą, mieszając, zagotuj. Ostudź. Polej mus.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie