Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus z białej czekolady"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Połowę mleka podgrzej, rozpuść czekoladę. Ostudź. Dodaj żelatynę, połącz. Jajko ubij. Śmietanę ubij. Razem z jajkiem dodaj do masy czekoladowej, połącz. Mus rozlej do pucharków, wstaw do lodówki.
Pozostałe mleko wymieszaj z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao i kawą, mieszając, zagotuj. Ostudź. Polej mus.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie