Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie zrobiłem ;) Danie dla każdego, bardzo proste, zawsze się udaje :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7906
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7906
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając żółtka i szczyptę soli. Przy końcu dodajemy miód, wodę i mleko, dalej ucierając, aż masa będzie jednolita.
Mąkę, sodę, kakao, przyprawę do piernika przesiewamy przez sitko i dokładnie mieszamy. Wszystko dobrze wymieszane dodajemy do masy z żółtkami i dokładnie mieszamy. Można wtedy dodać startą skórkę z pomarańczy lub cokolwiek chcemy dla dodania lepszego aromatu ;)
Ubijamy pianę z białek i lekko trzeba wmieszać do wcześniejszej masy. Wszystko wlewamy do foremki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy, aż ciasto odłączy się od brzegów i środek ładnie wyrośnie ok. 35 minut w 180 stopniach.
Do polewy dodajemy 5 dag margaryny, 2 łyżki cukru, 2 łyżki kakao i 2 łyżki mleka i wszystko podgrzewamy ciągle mieszając.
Na ostygnięte ciasto wylewamy polewę czekoladową Jemy! :D