Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie zrobiłem ;) Danie dla każdego, bardzo proste, zawsze się udaje :)
Jedno z lepszych ciast piernikowych, jakie dotychczas piekłam. Niesamowicie d...
Odsłon: 3645
Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Postanowiłam wykorzystać ar...
Odsłon: 2053
Piernik z rodzynkami zapraszam po przepis
Odsłon: 537
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 171
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 294
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 171
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 294
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając żółtka i szczyptę soli. Przy końcu dodajemy miód, wodę i mleko, dalej ucierając, aż masa będzie jednolita.
Mąkę, sodę, kakao, przyprawę do piernika przesiewamy przez sitko i dokładnie mieszamy. Wszystko dobrze wymieszane dodajemy do masy z żółtkami i dokładnie mieszamy. Można wtedy dodać startą skórkę z pomarańczy lub cokolwiek chcemy dla dodania lepszego aromatu ;)
Ubijamy pianę z białek i lekko trzeba wmieszać do wcześniejszej masy. Wszystko wlewamy do foremki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy, aż ciasto odłączy się od brzegów i środek ładnie wyrośnie ok. 35 minut w 180 stopniach.
Do polewy dodajemy 5 dag margaryny, 2 łyżki cukru, 2 łyżki kakao i 2 łyżki mleka i wszystko podgrzewamy ciągle mieszając.
Na ostygnięte ciasto wylewamy polewę czekoladową Jemy! :D
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 631
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 173