Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6924
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6924
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać na jednolitą masę. Usmażyć cienkie naleśniki na najmniejszej dostępnej patelni(małe naleśniki będą zgrabniejsze i bardziej eleganckie).
Jajka ugotować na twardo,obrać i zemleć(można też drobno posiekać). Dodać śmietanę,curry i posiekany szczypiorek,wymieszać,osolić i popieprzyć do smaku. Układać farsz na naleśnikach i formować krokiety.
Formę do pieczenia wysmarować masłem,ułożyć naleśniki i posypać tartym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180''C) i zapiekać przez 15 minut.