Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!
Pieczemy dwa biszkopty jasne.
Dużą puszkę brzoskwiń pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń + 1/2 szkl. wody zagotować i rozpuścić w tym 2 galaretki, kiedy galaretka ochłodzi się :) dodajemy pokrojone brzoskwinie. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
40 dag nutelli przekładamy do miski i dodajemy jeden płat pokruszonego wafla. Mieszamy i wykładamy na biszkopt.
Przygotowujemy budyń: w szklance mleka ucieramy podane składniki, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane składniki i gotujemy budyń. Po przestudzeniu ucieramy z masłem. Gotowy krem, wykładamy na nutellę.
Na krem wykładamy paczkę biszoptów.
Ubijamy śnieżkę według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w szklance wody. Kiedy zacznie tężeć wlewamy do śnieżki. Gotową śnieżkę (lekko tężejącą) wykładamy na biszkopty.
Na wierzch ścieramy czekoladę.
Powtórzę przełożenie:
biszkopt
galaretka z brzoskwiniami
biszkopt
nutella z waflem
krem
paczka biszkoptów
śnieżka z galaretką
starta czekolada
Smacznego :)
Bardzo smaczne rogaliki, idealne do porannej kawki albo herbatki, nutella daj...
Odsłon: 723
Domowy sposób na zdrowe smarowidło do bułeczki. Bez ulepszaczy i innych niepo...
Odsłon: 1488
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 123
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2253
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 975
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 123
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2253
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 975
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty jasne. Dużą puszkę brzoskwiń pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń + 1/2 szkl. wody zagotować i rozpuścić w tym 2 galaretki, kiedy galaretka ochłodzi się :) dodajemy pokrojone brzoskwinie. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
40 dag nutelli przekładamy do miski i dodajemy jeden płat pokruszonego wafla. Mieszamy i wykładamy na biszkopt.
Przygotowujemy budyń: w szklance mleka ucieramy podane składniki, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane składniki i gotujemy budyń. Po przestudzeniu ucieramy z masłem. Gotowy krem, wykładamy na nutellę. Na krem wykładamy paczkę biszoptów.
Ubijamy śnieżkę według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w szklance wody. Kiedy zacznie tężeć wlewamy do śnieżki. Gotową śnieżkę (lekko tężejącą) wykładamy na biszkopty. Na wierzch ścieramy czekoladę. Powtórzę przełożenie: biszkopt galaretka z brzoskwiniami biszkopt nutella z waflem krem paczka biszkoptów śnieżka z galaretką starta czekolada Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto orzechowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Desery
Ciasto półkruche z jabłkami
Desery
Kruche ciasteczka
Ciasto orzechowe z jabłkami
Polecam smaczne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek. Ciasto po upieczeniu je...
Odsłon: 17
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Ciasto szarlotka na kruchym cieście z wysoką, budyniową pianką. Polecam!
Odsłon: 272