Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna wersja dla oponek z serem, są bardzo delikatne i rozpływają się w ustach
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 211
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 118
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27928
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 211
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 118
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27928
Składniki
Ugotowane ziemniaki trzeba przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa
rozpuścić margarynę, drożdźe z cukrem, jajka roztrzepać
wszystkie składniki połączyć zagnieść ciasto i pozostawić w ciepłym miejcu do wyrośnięcia
wyrosnięte ciasto zagnieść , odrywać kawałki i wałkować na nieza cienki placek, następnie wykrawać oponki, (ja smażyłam również dziurki z oponek i też są ok.)
smażyć na złoty kolor, posypać cukrem