Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna wersja dla oponek z serem, są bardzo delikatne i rozpływają się w ustach
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 68
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 598
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2023
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 68
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 598
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2023
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Ugotowane ziemniaki trzeba przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa
rozpuścić margarynę, drożdźe z cukrem, jajka roztrzepać
wszystkie składniki połączyć zagnieść ciasto i pozostawić w ciepłym miejcu do wyrośnięcia
wyrosnięte ciasto zagnieść , odrywać kawałki i wałkować na nieza cienki placek, następnie wykrawać oponki, (ja smażyłam również dziurki z oponek i też są ok.)
smażyć na złoty kolor, posypać cukrem