Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon lodowy uważam za otwarty :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 879
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22949
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15366
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 879
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22949
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15366
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy łyżeczkę masła, dokładnie miieszamy i dodajemy krople olejku migdałowego. odstawiamy do przestudzenia
Czubatą łyżkę masła rozpuszczamy w rondelku lub na średniej patelni, wsypujemy migdały, kokos i pokruszone biszkopty, przyrumieniamy na "małym gazie". Odstawamy do ostudzenia
Na talerzyki wykładamy po dwie kulki lodów orzechowych, polewamy czekoladą (powinna zaraz zastygnąć) i posypujemy ostudzoną posypką.
smacznego :)