Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon lodowy uważam za otwarty :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy łyżeczkę masła, dokładnie miieszamy i dodajemy krople olejku migdałowego. odstawiamy do przestudzenia
Czubatą łyżkę masła rozpuszczamy w rondelku lub na średniej patelni, wsypujemy migdały, kokos i pokruszone biszkopty, przyrumieniamy na "małym gazie". Odstawamy do ostudzenia
Na talerzyki wykładamy po dwie kulki lodów orzechowych, polewamy czekoladą (powinna zaraz zastygnąć) i posypujemy ostudzoną posypką.
smacznego :)