Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon lodowy uważam za otwarty :)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 759
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38480
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1277
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 759
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38480
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1277
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy łyżeczkę masła, dokładnie miieszamy i dodajemy krople olejku migdałowego. odstawiamy do przestudzenia
Czubatą łyżkę masła rozpuszczamy w rondelku lub na średniej patelni, wsypujemy migdały, kokos i pokruszone biszkopty, przyrumieniamy na "małym gazie". Odstawamy do ostudzenia
Na talerzyki wykładamy po dwie kulki lodów orzechowych, polewamy czekoladą (powinna zaraz zastygnąć) i posypujemy ostudzoną posypką.
smacznego :)