Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon lodowy uważam za otwarty :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 849
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 849
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy łyżeczkę masła, dokładnie miieszamy i dodajemy krople olejku migdałowego. odstawiamy do przestudzenia
Czubatą łyżkę masła rozpuszczamy w rondelku lub na średniej patelni, wsypujemy migdały, kokos i pokruszone biszkopty, przyrumieniamy na "małym gazie". Odstawamy do ostudzenia
Na talerzyki wykładamy po dwie kulki lodów orzechowych, polewamy czekoladą (powinna zaraz zastygnąć) i posypujemy ostudzoną posypką.
smacznego :)